Δευτέρα, 28 Απριλίου 2008

ΦΡΙΚΑΣΕ ΤΗΣ....ΣΟΥΒΛΑΣ


ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
Φάγαμε τον αγλέουρα αυγά σαλάτες τυριά τσουρέκια τζατζίκια
κοκορέτσια σπληνάντερα σαλάμια .....που χώρος για το αρνί που
σουβλίζαμε καρτερικά επί 5 ώρες.

Παρακάτω σας παραθέτω μια λύση για το αρνί σούβλας που έχει
περισσέψει.

ΑΠΛΑ βάλτε το στην κατάψυξη αφού πρώτα το κόψετε σε μερίδες.

Μετά από μέρες μπορείτε να το κάνετε ένα ωραίο φρικασέ.

Βγάλτε από το βράδυ το κρέας από την κατάψυξη.

(-περίπου 1 κιλό - 130γραμμαρια χ 8μεριδες).


Σε μια κατσαρόλα βάλτε λάδι να κάψει.

Ρίξτε μέσα ένα κρεμμυδάκι ξερό ,δυο κρεμμυδάκια φρέσκα, ένα ματσάκι άνηθο.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να μαραθούν.
Ρίχτε μέσα το κομμένο κρέας και ανακατέψτε ξανά.

Ωστόσο πλύνετε καλά και καθαρίστε 2 μεγάλα μαρούλια,

1 κιλό αντιδια,2-3 καυκαλίθρες , λίγα μυρώνια.


Κόψτε τα με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια.

Βγάλτε το κρέας από την κατσαρόλα σε ένα πιάτο.

Ρίξτε μέσα στα σοταρισμένα κρεμμυδάκια όλα τα κομμένα
λαχανικά.


Προσθέστε ένα ποτήρι ζωμό λαχανικών .


Ανακατέψτε καλά μέχρι να μαραθούν όλα.


Χαμηλώστε την φωτιά και βάλτε το κρέας ξανά μέσα στην
κατσαρόλα.


Προσθέστε ένα ποτήρι άσπρο κρασί.


Σκεπαστέ την κατσαρόλα και βραστέ για ένα τέταρτο.


Προσοχή βάλτε αλάτι και πιπέρι αφού το δοκιμάσετε πρώτα

καθώς το αρνί στην σούβλα συνήθως

ειναι αλμυρό και πιπεράτο από μόνο του.


Άμα θέλετε φτιάξτε και ένα αυγολέμονο με ένα αυγό και 2 λεμόνια
και αφού το κατεβάσετε από την φωτιά περιχύστε το .




Δεν υπάρχουν σχόλια: