Την ελληνική παραδοσιακή διατροφή επαινεί μία ακόμη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο British Journal of Cancer.
Μετά την πρόσφατη μελέτη των Αυστραλών επιστημόνων, που έδειξε ότι όσοι τρέφονται ελληνικά -ακόμη και αν είναι παχύσαρκοι- δεν κινδυνεύουν από καρδιακά νοσήματα, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ με επικεφαλής τον Δημήτρη Τριχόπουλο βρήκαν ότι η μεσογειακή διατροφή που βασίζεται σε υψηλές δόσεις φρούτων και λαχανικών, μικρές δόσεις γαλακτοκομικών και κόκκινου κρέατος και μέση κατανάλωση κρασιού μπορεί να περιορίσει σχεδόν κατά 22% τον κίνδυνο για καρκίνο.
.Η ομάδα παρακολούθησε για οκτώ χρόνια 26.000 Ελληνες, άνδρες και γυναίκες, που, όπως τονίζει ο επικεφαλής, «παραμένουν πιστοί στην κλασική μεσογειακή διατροφή».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου