Δευτέρα, 5 Μαΐου 2008

Μύδια καυτερά σε σάλτσα βασιλικού και δυόσμου.


Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι


750 γρ. μύδια
1 ποτήρι του κρασιού παρθένο ελαιόλαδο
2 ποτήρια. ξηρό λευκό κρασί
2 κρεμμυδάκια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
1 καυτερή πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
4 ώριμες τομάτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 ματσάκι μαϊντανός
λίγο σχινόπρασο
5-6 φύλλα βασιλικού,
5-6 φύλλα δυόσμου
1 φύλλο δάφνης
1 ξύλο κανέλας
1 πρέζα σκόνη μουστάρδας
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας


Βάζετε σε μια ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο.


Ψιλοκόψτε την ντομάτα την κόκκινη πιπεριά το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό ,την καυτερή πιπεριά ,το σκόρδο ,τον βασιλικό και τον δυόσμο.

Κρατήστε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για την γαρνιτούρα

Ρίξτε τα όλα μέσα στην κατσαρόλα και τσιγαρίστε τα.

Βάλτε μέσα το κρασί,τα μύδια και προσθέστε το αλάτι το πιπέρι την δάφνη και την κανέλα.

Βράστε για 10 λεπτά και μετά προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και την μουστάρδα.

Αφαιρέστε όσα μύδια δεν άνοιξαν.


Σερβίρετε και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σχινόπρασο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: