Σάββατο 17 Μαΐου 2008

γενική απαγόρευση καπνίσματος


Στο υπουργείο Υγείας επιτέλους εκτίμησαν ότι τα ημίμετρα μερικής απαγόρευσης καπνίσματος που είχαν λάβει το 2002, δεν ήταν αποτελεσματικά και τα αναθεώρησαν.


Έτσι λοιπόν πριν από λίγες μέρες , κατετέθη από το Υπουργείο Υγείας στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής ,ειδικό νομοσχέδιο που αναφέρει ότι:


από το 2010 απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους κλειστούς ή στεγασμένους.

Το νομοσχέδιο αναφέρει ειδικά ότι ,απαγορεύεται ρητά εντός όλον των ιδιωτικών επιχειρήσεων ,εμπορικών καταστημάτων ,χώρων εστίασης και διασκέδασης ,εκπαιδευτήριων ,χώρους αναμονής ,εντευκτήρια ,λιμάνια ,αεροδρόμια ,κτελ το κάπνισμα.

Όλοι οι ιδιοκτήτες θα ειναι πλέον υποχρεωμένοι να κατασκευάσουν και να διαθέσουν ειδικούς χώρους πλήρως διαχωρισμένους από τους υπόλοιπους με σταθερό τοίχο ,και όχι κινητό παραβάν για τους καπνιστές,


Τα πρόστιμα είναι αυστηρά για όσους δεν θα συμμορφωθούν, και θα ξεκινούν απο 3.000 ευρώ για κάθε μη συμμόρφωση της διάταξης ,και θα φτάνει έως και την αναστολή της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης .


Από μεριά τώρα των θαμώνων και πελατών το πρόστιμο για κάπνισμα μέσα σε κλειστούς χώρους που δεν επιτρέπεται το κάπνισμα θα ανέρχεται στο ποσό των 300 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: