Τετάρτη, 7 Μαΐου 2008

Πικάντικη Σουμάδα



ΥΛΙΚΑ για 1 λίτρο ΣΟΥΜΑΔΑ:

Ενάμιση κιλό ζάχαρη
Μισό κιλό αμυγδαλόψιχα
Τρία λίτρα νερό
2-3 σταγόνες λεμόνι
4-5 κόκκους κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 σφυνοπότηρο λικέρ αμαρετο

Μουσκεύουμε τα αμύγδαλα για 1 ώρα.


Τα ξεφλουδίζουμε και τα σκουπίζουμε καλά.


Τα περνάμε από ένα μίξερ που έχει λεπίδες κόφτη.


Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε όλα μαζί ώστε να γίνουν ένα μείγμα.

Βάζουμε όλο το υλικό σε ένα τουλουπάνι και το δένουμε.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και βάζουμε μέσα το τουλουπάνι δένοντας το από το χερούλι.

Βράζουμε μισή ώρα ανακατεύοντας πάντα με ξύλινο κουτάλι.

Ξαφρίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Λίγο πριν δέσει το σιρόπι αφαιρούμε το τουλουπάνι και το στύβουμε πολύ καλά ώστε να φύγει όλο το υγρό .

Το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε μέσα 2-3 σταγόνες λεμόνι , ένα σφινοπότηρο λικέρ αμαρέτο. και 4-5 κόκκους κόκκινο γλυκό πιπέρι.

Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει και να γίνει σιρόπι.

Αφού παγώσει το φυλάμε σε μια καθαρή στεγνή μπουκάλα στο ψυγείο.


Το πίνουμε διαλυμένο στο νερό με αναλογία 1/4 σιρόπι, 3/4 του ποτηριού κρύο νερό .

Δεν υπάρχουν σχόλια: