Παρασκευή, 9 Μαΐου 2008

Συντήρηση Κρέατος



Τεμάχια κρέατος που πρόκειται να συντηρηθούν για σύντομο χρονικό διάστημα στο ψυγείο πρέπει να μην είναι περιτυλιγμένα με χαρτί, αλλά να τοποθετούνται σε κατάλληλο σκεύος, που επιτρέπει ελαφρώς τον αερισμό του, π.χ. σε γυάλινο μπολ, το οποίο καλύπτεται με ένα πιάτο και στη συνέχεια τοποθετείται στο ψυγείο σε θερμοκρασία 4οC (στα επάνω ράφια του ψυγείου).

Με τον τρόπο αυτό το κρέας παραμένει φρέσκο για τρεις μέρες.


Για να συντηρηθεί για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορεί να τοποθετηθεί σε γυάλινο μπολ και να καλυφθεί με λάδι.

Δημιουργείται έτσι αναερόβιο περιβάλλον, το οποίο δεν επιτρέπει την ανάπτυξη των περισσότερων σαπρόφυτων. Άλλοι τρόποι σύντομης συντήρησης του κρέατος είναι το βράσιμό του, αφού προηγουμένως κοπεί σε μερίδες, και το μαρινάρισμά του.


Οι μέθοδοι αυτοί είναι δεσμευτικές και κατάλληλες για έναν ορισμένο τρόπο μαγειρέματος που θα ακολουθήσει.

Το μαρινάρισμα εκτός από τη συντήρηση εξασφαλίζει και την τρυφερότητα του κρέατος, λόγω της διόγκωσης του κολλαγόνου που προκαλεί.


Τέλος, το κρέας μπορεί να συντηρηθεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αν καταψυχθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: