Και επειδή είχα καιρό να σας δώσω συνταγή έβγαλα από τα κιτάπια μου μια διαφορετική πίτσα.
Την λέω ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΣΑ
Το σπανάκι μπορεί να είναι φρέσκο ή κατεψυγμένο.
Προσθέστε και έξτρα υλικά όπως ελιές, μανιτάρια ,καυτερή πιπεριά….
Το σπανάκι μπορεί να είναι φρέσκο ή κατεψυγμένο.
Προσθέστε και έξτρα υλικά όπως ελιές, μανιτάρια ,καυτερή πιπεριά….
Υλικά για τη ζύμη
½ κιλού αλεύρι
1 κουταλάκι. λεμόνι
4 κουταλάκια λάδι
4 κουταλάκια λάδι
1-2 ποτήρια χλιαρό νερό
Βάλετε πρώτα το ένα ποτήρι ,και έπειτα προσθέστε σιγά σιγά το άλλο ποτήρι ζυμώνοντας ταυτόχρονα .
Υλικά για τη σάλτσα
1/2 γκούντα τριμμένη
1/4 φέτα τριμμένη
¼ μοτσαρέλα σε φέτες
¼ μοτσαρέλα σε φέτες
½ κιλό σπανάκι
100 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
100 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι μέτριο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1κουταλια πελτέ ντομάτας
1 κρέμα γάλακτος 250γρ
θυμάρι-δυόσμο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1κουταλια πελτέ ντομάτας
1 κρέμα γάλακτος 250γρ
θυμάρι-δυόσμο
αλάτι-πιπέρι
λίγο λαδί
λίγο λαδί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, το λεμόνι, το λάδι και το νερό μέχρι να γίνει ζύμη.
Αφού φτιάξουμε την ζύμη την αφήνουμε 10-15 λεπτά σε ζεστό μέρος σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
Ωστόσο σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε 1 κρεμμυδάκι ,2 σκελίδες σκόρδο το μπέικον και περνάμε και το σπανάκι αρκετές γύρες για να μαραθεί.
Ρίχνουμε μέσα μια κρέμα γάλακτος,1 κουταλιά πάστα ντομάτας και 1 ποτήρι χυμό ντομάτας.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε 5-10 λεπτά να βράσουν.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε 5-10 λεπτά να βράσουν.
Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά ,και βάλτε αλάτι, πιπέρι ,ρίξτε μέσα φρέσκο θυμάρι και δυόσμο.(Προσοχή στο αλάτι αν τα τυριά είναι πολύ αλμυρά)
Ανοίγουμε τη ζύμη στο τραπέζι και φτιάχνουμε ένα λεπτό φύλλο.
Ανοίγουμε τη ζύμη στο τραπέζι και φτιάχνουμε ένα λεπτό φύλλο.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη αφήνοντας τις άκρες πάνω στο χείλος του ταψιού.
Απλώνουμε από κάτω το ¼ του γκούντα να πάει παντού.
Από επάνω βάζουμε τη σάλτσα με το σπανάκι και την απλώνουμε.
Από επάνω βάζουμε τη σάλτσα με το σπανάκι και την απλώνουμε.
Πάνω από τη σάλτσα προσθέτουμε την φέτα και την μοτσαρέλα.
Τελευταία βάζουμε το υπόλοιπο γκούντα
Τελευταία βάζουμε το υπόλοιπο γκούντα
Ραντίζουμε με αρκετό νερό επάνω στο τυρί και την ψήνουμε σε φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει τους 150 βαθμούς για 15 λεπτά.
Μετά ανεβάστε την πίτσα στο gril και ψήστε για αλλα 5 λεπτά βάζοντας τον φούρνο στους 250 βαθμούς
Καλή σας όρεξη
1 σχόλιο:
Πω πωωω τί υλικά είναι αυτά; Και πίστευα οτι δεν μπρορεί να υπάρξει τίποτε χειρότερο από τα βαριά φαγήτα της Βέφας.
Δημοσίευση σχολίου