Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

3 ημερες αποχη...


Επιμένουμε στην τριήμερη ολική αποχή γιατί :




πιστεύουμε ότι το μπουκοτάζ σε γάλατα μέχρι την τιμή του 1 ευρώ (στάση που σύμφωνα με πληροφορίες θα κρατήσουν οι καταναλωτικές οργανώσεις της "Παρέμβασης") θα δημιουργήσει σύγχυση στον καταναλωτή ο οποίος θα επισκεφθεί το super market έχοντας σαν σκοπό την αγορά γάλατος, και φυσικό επακόλουθο αν δεν βρεί το φθηνό (που φθάσαμε να θεωρούμε οτι φθηνό είναι στο 1 ευρώ) θα αγοράσει απο το διπλανό ράφι το γάλα του 1,03 ή 1,08 ή 1,13 σκεφτόμενος "αφού ήρθα για να πάρω ας πάρω αυτό, τί έγινε για 3 λεπτά".






Δική μας επιδίωξη είναι ο καταναλωτής όταν θα επισκεφθεί το super market να μην πλησιάσει κάν το ράφι με τα γάλατα εκείνες τις 3 ημέρες και να έχει μέσα στο μυαλό του τη σκέψη " δεν θα αγοράσω είναι ακριβό ".



Δεν θέλουμε να κάνουμε μπουκοτάζ σε συγκεκριμμένες μάρκες γάλατος - πράγμα που θα γινόταν άν βάζαμε όριο τιμής π.χ. 1 ευρώ, γιατί κάποιος, απλά θα ρωτούσε, γιατί βάζεις αυτό το όριο και δεν βάζεις το 1,10 ; και η απάντηση σε αυτό δεν θα ήταν εύκολη.Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα όχι μόνο στις γαλατοβιομηχανίες αλλά και στα super market και σε όλους τους μεσάζοντες και για όλα τα είδη και όχι μόνο για το γάλα.



Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση οτι δεν είμαστε απαθείς. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους εαυτούς μας οτι μπορούμε.



Γάλα εξάλλου, με τιμές κάτω απο 1 ευρώ το λίτρο, δεν φθάνει σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στη Μακεδονία, και άν βάζαμε τέτοιο πλαφόν θα ήταν εξωπραγματικό και ανεφάρμοστο. Θα μπορούσε δε να θεωρηθεί και ως καθοδήγηση προς τις δύο αλυσίδες super market που το διαθέτουν στην αγορά.



Τριήμερη γιατί είναι η αρχή, γιατί δεν μπορούμε να στερήσουμε απο τα παιδιά μας το γάλα, γιατί τι να πείς στο παιδάκι που θέλει να πιεί γάλα πριν πάει στο σχολείο το πρωί ; "φάε γιαούρτι" (μάλλον δεν θα δείξει και πολλή κατανόηση στην προτροπή μας).



Τριήμερη γιατί είναι προειδοποίηση


irakliowebradio

Δεν υπάρχουν σχόλια: