Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

πολεμος ....για το γαλα




Γαλακτοπαραγωγοί στο Βερολίνο για να διαδηλώσουν συγκεντρώνονται σήμερα στο Βερολίνο για να διαδηλώσουν μπροστά στην Πύλη του Βραδεμβούργου.


Πολλές χιλιάδες γερμανοί κτηνοτρόφοι, που εκτρέφουν γαλακτοπαραγωγές αγελάδες και εδώ και μία εβδομάδα δεν παραδίδουν γάλα ζητώντας την αύξηση της τιμής του,



Η διαδήλωση αυτή, στην οποία η ομοσπονδία BDM των παραγωγών έχει προσκαλέσει και τους καταναλωτές, πραγματοποιείται ενώ οι εκτροφείς πέτυχαν την Τετάρτη, το βράδυ μια πρώτη νίκη: η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl δέχθηκε να αυξήσει τις τιμές πώλησης κατά 10 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο γάλακτος και κατά 20 λεπτά ανά πλάκα βουτύρου των 250 γραμμαρίων, μια αύξηση που θα δοθεί ολοκληρη στους εκτροφείς.



Σήμερα οι παραγωγοί κάλεσαν όλους τους διανομείς να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Lidl. «Οι τιμές αυξήθηκαν, όμως όχι σε όλους (τους διανομείς) και γι' αυτό χρειαζόμαστε κοινές προσπάθειες ώστε να ευθυγραμμιστούν και οι άλλοι έμποροι» με το Lidl, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτών (DBV) Γκερντ Ζονλάιτνερ στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.



«Επιφυλασσόμαστε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω δράση» αν οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ αρνηθούν να αυξήσουν τις τιμές του γάλακτος μέσα στις προσεχείς ημέρες, πρόσθεσε ο Ζολάιτνερ.



Η BDM ζητεί από τα γαλακτοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ να πληρώνουν 43 λεπτά ανά λίτρο στους γαλακτοπαραγωγούς, έναντι των 28 ως 34 λεπτών που πληρώνουν σήμερα, ώστε να αντισταθμιστεί η άνοδος του κόστους παραγωγής που συνδέεται με την αύξηση των τιμών της ενέργειας και των ζωοτροφών.




ΑΠΕ - ΜΠΕ


ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ,ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ .


ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑ…….


ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΟΥΛΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ………

Δεν υπάρχουν σχόλια: