Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

οινος ο Ελληνικος


Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες προτιμούν το κρασί από οποιοδήποτε άλλο αλκοολούχο ποτό, σύμφωνα με έρευνα της GPO που έγινε για λογαριασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και παρουσίασε ο υπουργός Αλέξανδρος Κοντός.


Ειδικότερα, 54,9% αυτών που πίνουν οινοπνευματώδη προτιμούν το κρασί, 20,4% τη μπύρα, 9,5% το τσίπουρο, το ούζο και το ρακί, 7,9% το ουίσκι και 7% καταναλώνουν άλλα ποτά, όπως βότκα, τζιν, ρούμι, κλπ.


Από την έρευνα προκύπτει ότι περισσότερο πίνουν οι άντρες ηλικίας 45 ετών και άνω, κάτοικοι αγροτικών περιοχών, απόφοιτοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ δεν πίνουν γυναίκες, ηλικίας 45 ετών και άνω, απόφοιτες δημοτικού, κάτοικοι αστικών περιοχών, με χαμηλά εισοδήματα.


Όσο αυξάνεται η ηλικία, τόσο αυξάνεται και η κατανάλωση του κρασιού.


Επίσης, σε ποσοστό 12,2%, οι Έλληνες πίνουν κρασί κάθε μέρα, 4,7% σχεδόν κάθε μέρα (5-6 φορές την εβδομάδα), 11,2% τρεις έως τέσσερις φορές και 35% καταναλώνουν κρασί από μία έως δύο φορές την εβδομάδα.


Ποσοστό 20,8% επιλέγουν το κρασί σε ειδικές περιπτώσεις, ενώ 16% δεν πίνουν.


Γεωγραφικά, το περισσότερο κρασί πίνουν οι άνθρωποι στην Πελοπόννησο.


Οι πότες στη Θεσσαλία προτιμούν το λευκό κρασί, ενώ το κόκκινο επιλέγουν οι Μακεδόνες και οι νησιώτες.


Τα ξηρά κρασιά επιλέγουν οι Θεσσαλοί και τα ημίγλυκα και γλυκά κρασιά προτιμούν στη Στερεά Ελλάδα.


Τέλος, 95,1% όσων πίνουν προτιμούν τα ελληνικά κρασιά, με κριτήρια την ποιότητα, τη γεύση και το χρώμα.


Επίσης, σε ποσοστό 66% οι καταναλωτές πίνουν κρασί συνοδεία φαγητού, αντίθετα από τους νέους, μεταξύ 18-24 χρόνων, οι οποίοι θεωρούν ότι το κρασί πίνεται μόνο του


πηγη σκαι--ΥΑΑΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: